sábado, 22 de agosto de 2015

Tendinopatia de la Pota d' ànecCorredor de 35 anys, amb experiència en la pràctica del running des de fa 12 anys, que l’han diagnosticat tendinitis de la pota d’ànec  de 4 mesos d’evolució. Té un dolor a nivell de la cara interna del genoll dret, que inicialment era només al acabar l’entrenament, però més tard ja molestava al començar a córrer i, fins i tot en repòs.


Sabies que al genoll tenim una zona que es diu “Pota d’ànec”?

Doncs no tenia ni idea.  Quan vaig sentir aquest nom tan peculiar, vaig quedar una mica sorprès. Es veu que és la zona on s’inserten 3 músculs molt importants a la cara interna de la tíbia, aprop del genoll, i que s’anomena així perque es col.loquen d’una forma triangular que recorden a la pota d’un ànec. Quins son aquests músculs?
 
Doncs també tenen uns nom que tampoc havia sentit en la meva vida, però que ara ja els he après i els tinc presents per a que no em torni a passar el mateix. Un múscul isquiotibial que es diu Semitendinòs, un múscul aductor que s’anomena Recte intern, i un múscul oblic de la cuixa que s’anomena Sartori.

T’han explicat per què es produeix aquesta lesió?

En el meu cas, el fisioterapeuta m’ha explicat que aquests 3 músculs tenen una funció molt important quan correm, ja que en el seu conjunt estabilitzen lateralment la cama durant la recepció de la gambada i al llarg de tot el recolzament unipodal durant la pràctica del running. 

Després del parón que vaig fer a l’estiu, vaig començar massa fort els entrenaments per preparar-me una marató, i degut a què els músculs no els tenia prou enfortits per aguantar tant treball, es van inflamar els 3 tendons d’aquests 3 músculs a nivell de la seva inserció en la cara interna del genoll.

En què consisteix el tractament? 

A mi només em va caldre un tractament bàsic de massatge de descarrega de quàdriceps, sartori, aductors i isquiotibials. També un tipus de massatge que s’anomena Cyriax en la zona dolorosa on s’inserten els tendons. Realitzar exercicis de potenciació excèntrica, estiraments i autoestiraments.

El fisio em va comentar que si amb això no hi havia prou, hauriem de fer unes petites infiltracions amb messoteràpia homeopàtica a la zona inflamada. Però finalment no va caldre.

Que fas per prevenir i que no et torni a passar el mateix?

Aquesta lesió no és dificil de prevenir, si no tot el contrari. Amb un bon escalfament, escollin bé el terreny i el material de calçat adequat, entrenant amb cap i sense cometre excesos innecessaris, estiran correctament, atenen a l’hidratació i al descans, i descarregant la musculatura amb massatges, serà dificil lesionar-se.

No hay comentarios:

Publicar un comentario